Així fem el temps a BTVNOTÍCIES.cat

Hola, som btvmeteo, o dit d’altra manera: en Manel, la Sarai i en Marcos. Us explicarem com funcionem i de quina manera gravem les previsions que podeu veure al portal BTVNOTÍCIES.cat . El primer que fa un de nosaltres és analitzar i interpretar els mapes del temps, per després tenir ben clar el què cal dir i el que no a la nostra previsió.

eltemps

Nosaltres elaborem “artesanalment” uns mapes de símbols, que són els que després sortiran a la previsió meteorològica dels informatius. Un cop hem analitzat els mapes i hem elaborat el pronòstic, és moment de gravar la previsió per al btvnotíces. Amb les idees ben clares, seiem a la nostra cadira i… on és la càmera? Ah no! Que no en tenim! Fem servir una webcam!!!

Sí si, amb una webcam gravem el pronòstic. No cal ningú que li doni al “rec” o al “stop”. Això ens ho fem tot nosaltres a només un click de ratolí. Fàcil, no? L’únic problema és que la gent que passa per davant nostre en el moment de la gravació pensa que estem una mica tarats. Imagineu una persona explicant-li el temps a un ordinador. Vist des de fora, si més no és curiós i graciós. Un cop hem gravat la previsió, l’enviem a la Fran, que s’encarrega de… . no sabem exactament què fa.

marcos+

Un altre punt important de la nostra feina és el seguiment del temps via twitter a @btvmeteo. Sí sí, aquesta xarxa social que consisteix en escriure només 140 caràcters. La veritat és que per a nosaltres va ser tota una aventura engegar aquest projecte. Personalment, no teníem ni idea de com funcionava el twitter i hem de dir que, amb el pas dels dies, amb el pas dels mesos, i amb la companyia dels nostres twitters, se’ns fa, no només divertit sinó també engrescador i una eina important de treball.

Gràcies al twitter (i sobretot gràcies a les persones que ens segueixen) podem saber si plou fort en algun lloc o altre de la geografia catalana. Fins i tot ens han arribat fotografies via twitter. Sembla mentida com avança la tecnologia! Quin serà el proper pas? De moment, ens tindreu per aquí… i ara, si em disculpes… anem a gravar la previsió meteorològica que d’aquí a una estona podràs consultar al portal de notícies d’aquesta casa.

Salut i… molta pluja!!!

Marcos Amores

Etiquetes: , ,

3 Respostes to “Així fem el temps a BTVNOTÍCIES.cat”

  1. marquesa Says:

    el twitter @btvmeteo és genial, algun dia m’ha fet agafar el paraigües i estalviar-me un bon refredat! continueu així!

  2. Twitter Trackbacks for Així fem el temps a BTVNOTÍCIES.cat « El Blog de la redacció de BTVNOTÍCIES [btvnoticies.wordpress.com] on Topsy.com Says:

    […] Així fem el temps a BTVNOTÍCIES.cat « El Blog de la redacció de BTVNOTÍCIES btvnoticies.wordpress.com/2009/10/29/aixi-fem-el-temps-a-btvnoticies-cat – view page – cached « Com va treballar la redacció d’informatius el dia dels aiguats sobre Barcelona — From the page […]

    • Trish Says:

      Cela fait longtemps que j'en ai mangé!Ah, si j'avais le temps j'en ferais éligement.Raen que votre article a réanimer cette envie enfouie.Ah vous faites votre crème pâtissière avec de la crème fraîche?

Deixa un comentari