El “Bonus Track”

A la secció d’Infos idiomes del BTVNOTÍCIES.cat hi ha 20 petits informatius en llengües estrangeres. L’origen és l’espai Infos idiomes de BTV. En aquests mesos de treball conjunt amb la gent del programa, han sorgit algunes idees interessants que m’agradaria compartir.

Televisió vs web

En Manèl Zabala és el responsable de l’Info Occità llenguadocià. D’ell és la idea de fer dues versions de l’informatiu: una versió per ser emesa per la televisió d’uns sis minuts de durada, i una versió “Bonus Track” per aquella gent que consumeix el producte a través d’Internet.

Com que els rodatges proporcionen material suficient per aprofundir el tema, ha decidit doblar el temps d’informació (uns 6 minuts més) a la versió d’Internet. La manera que té d’acomiadar l’edició televisiva i donar pas a la versió web és molt graciosa. Al darrer informatiu va dir:

“Els indolents poden conformar-se amb aquesta petita emissió de tele. Els altres, els informats, els exigents, acompanyeu-me i mireu…”

Fa promoció creuada entre l’emissió de televisió i el BTVNOTÍCIES, aporta contingut extra per les persones que consumeixen el producte per Internet, i dóna un valor afegit a aquest contingut. Una manera de fer que crec que cal elogiar.

Competència positiva

Als comandaments de l’Info Occità aranès hi ha en Ferriòl Macip, que “competeix” de manera sana amb en Manèl i ajuda a que els dos productes vagin evolucionant. En Ferriòl ha sabut crear una comunitat al voltant del seu informatiu. A l’emissió televisiva promociona la pàgina i convida a tothom a fer els comentaris pertinents per poder tenir un retorn de com la gent percep el producte. Resultat: acostuma a ser l’informatiu amb més comentaris.

En Ferriòl fa servir de manera efectiva les xarxes socials, belluga el contingut a través dels grups  i aquests esforços els recull la pàgina en forma de visites. També crea lligams amb l’informatiu del seu company, ja que moltes vegades ambdós espais es citen mútuament.

Crec que són dos bons exemples de com la comprensió del mitjà ajuda a millorar el producte.

Info occità llenguadocià

Info occità aranès

Rafel Luján
rlujan[arroba]btv.cat
@RafelLujan

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: