Així vam viure el #Santjordi

El Twitter ha estat sens dubte l’eina que ens ha ajudat a fer més comunitat al voltant del @btvnoticies i el @btvmeteo. Així que el dia de Sant Jordi vam decidir apostar-hi fort per mirar de complementar la informació habitual del portal amb unes pinzellades de Twitter.

Integració amb la TV

Vam apostar pel hashtag #recomanoelllibre perquè tothom ens fes arribar la seva recomanació. La idea era posar una caixa de twitts a la portada de la web per anar creant ambient a mesura que s’acostava la diada. Vam recopilar tots els twitts rebuts i els vam punxar durant l’emissió del programa per BTV –com ja fa el programa “Els uns i els altres” els dilluns a la nit-. Crèiem que el hashtag #recomanoelllibre podia fer més comprensible el tema si algú ho veia per TV i no estava familiaritzat amb el llenguatge del Twitter.

Els twitts van passar per BTV

Vam crear una segona caixa de portada amb els twitts que portaven el hashtag #Santjordi per posar-la el mateix dia 23. La setmana anterior havíem preguntat al timeline amb quin hashtag podríem recollir la informació: al final ens vam decantar per aquest, perquè es tracta d’una festa nacional i era el hashtag més clar i ens facilitava compartir la informació.

Els twitts, a la plaça de Catalunya

Com ja vam comentar, era un espectacle veure caure els twitts d’una paraula que va ser trending topic al llarg de tot el dia. Per traslladar aquesta caixa a la vida “real”, vam aprofitar la pantalla de leds que BTV havia instal·lat a la plaça de Catalunya per projectar tota aquesta pluja de twitts, en una imatge que creiem que va ser prou sorprenent: fent un cop d’ull a la pantalla, un podia fer-se la idea a temps real de com es desenvolupava la diada a tot el país.

Pantalla gegant a la plaça de Catalunya

Trobada informal de twittaires

I la darrera acció del dia va ser convocar els piuladors que fossin pel centre a conèixer la gent de l’equip que hi ha darrera el @btvnoticies i @btvmeteo . Va ser una trobada que ens va servir per intercanviar impressions i posar-nos cara a tots plegats.

En @quebyn i na @laiamarques a punt per l'entrevista

Gràcies a tots els que van venir i  a tots els que ho van intentar. Hi hauran més oportunitats de tenir la samarreta twittera de btvnoticies i btvmeteo 😉

Rafel Luján
rlujan[arroba]btv.cat
@rafel73
Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Una resposta to “Així vam viure el #Santjordi”

  1. L’equip de BTVNOTÍCIES (VI): Aleix Cabrera « El Blog de la redacció de BTVNOTÍCIES Says:

    […] En aquests sis mesos de feina, recordo jornades especialment atractives des del punt de vista periodístic. La nevada del 8 de març de 2010 no puc comptar-la perquè la vaig viure com a productor d’”Els uns i els altres”, muntant imatges del caos de transports a la ciutat i les declaracions de la gent del carrer, mentre en Rafel Luján i el seu equip es bolcaven a informar via Twitter, un canal que arribava allà on no semblaven poder fer-ho els mitjans tradicionals. En canvi, sí que vaig viure el Sant Jordi, en què BTV va emetre en directe els “twits” que arribaven sota el “hashtag” #SantJordi i #recomanoelllibre. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: