La primera twittentrevista: Sandro Rosell

Cada cop som més els que apostem per Twitter com a canal de comunicació amb finalitats ben diverses i, en aquest camí, tots anem aprenent els uns dels altres. El futur candidat a la presidència del FC Barcelona, Sandro Rosell, va convocar ahir una “twittejada” per respondre preguntes en directe durant una hora (al final va ser una hora i quart). El fet era noticiable tant des del punt de vista esportiu com pel nou ús d’aquesta eina de la web 2.0, així que vam seguir-ho plegats un redactor d’esports -en Mario Robert- i un de BTVNOTÍCIES.cat.

La veritat és que l’experiència va ser més interessant per a mi que per als companys d’esports, perquè @sandrorosell no ens va donar pas grans titulars. Nosaltres vam intervenir per demanar-li quan presentaria la candidatura i vam tenir la sort i l’honor que ens respongués: només va tenir temps de contestar 36 de les més de 600 preguntes que li van llançar els usuaris de Twitter! Per això i per algunes complicacions tècniques, els companys d’esports dubtaven que no hagués estat millor que Rosell convoqués una roda de premsa convencional.

Bé, per a tot hi haurà temps. El mateix @sandrorosell es va mostrar disposat a participar en debats televisats amb els altres candidats. Però està clar que, sense Twitter, aquestes 600 persones no haurien pogut formular directament les seves preguntes i sentir Rosell tan “de prop”, encara que estiguessin a l’Índia o a Polònia.

Dit això, també cal que tots acabem de trobar la millor manera de fer i seguir entrevistes via Twitter. Ahir van fallar unes quantes coses. @sandrorosell i el seu reconegut consell assessor 2.0 van relliscar en començar a respondre sense incloure #entrevistasandro a les respostes, perquè molts el seguíem amb aplicacions que filtraven només els twitts amb aquest hashtag. A banda d’això, a Twitterfall no se’ns carregava cap twitt, així que vam acabar entrant directament a www.twitter.com/sandrorosell, però allà vèiem només les respostes, que a més no eren “replies” a cada pregunta. A les pàgines dels que preguntaven no sempre era fàcil trobar la pregunta, perquè hi havia qui n’havia llançat moltes, barrejades a més amb altres twitts. Per això els RT de @sandro_rosell (el compte de la candidatura a Twitter, oi?) van esdevenir la millor manera de seguir l’entrevista… Fins que tot Twitter es va saturar i va deixar de funcionar una estona!

Per la nostra banda, nosaltres seguirem cercant millors eines per monitoritzar “twittejades” com aquesta i ensenyar-les a la televisió i a la web (agraïm les recomanacions). Perquè la veritat és que l’experiència ha estat ben interessant i esperem que es repeteixi també en altres àmbits. De moment, cal aplaudir la iniciativa de Sandro Rosell d’introduir la campanya 2.0 en les eleccions al Barça.

Albert Muñoz
@albert08950
albert [arroba] btv.cat

Etiquetes:

Una resposta to “La primera twittentrevista: Sandro Rosell”

  1. Sandro Rosell i la gestió del silenci • Sense treva Says:

    […] permanent presència a les xarxes socials que l’ha portat a emprendre iniciatives innovadores com la primera entrevista via Twitter i se l’espera a la propera edició del […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: