Temes, temes i més temes… D’on surten?

Passejant per Barcelona, conversant amb amics i familiars, navegant per Internet, llegint… Els temes que tenen cabuda en un informatiu en forma de notícia o reportatge poden sorgir de maneres molt diverses. De vegades tinc la sensació d’estar buscant sempre realitats quotidianes que poden ser notícia… 😀

blog_temes3

A més a més, des que vam arrencar el BTVNOTÍCIES.cat hem comprovat que Twitter és una bona font per extreure temes: queixes, anuncis d’esdeveniments, vivències que expliquen els usuaris… També els blogs i els mateixos comentaris de la notícies formen part d’aquest tipus de fonts.

Però deixant de banda la xarxa, dins la redacció d’informatius, les sinergies continuen en aquest sentit. De vegades un company arriba a la redacció en cotxe i explica que s’ha trobat tallat el Túnel de la Rovira. En base a aquesta informació, es valora la importància del fet i es posa en marxa un dispositiu per elaborar una notícia que s’emetrà a l’informatiu del migdia.

Darrerament, una entrevista del BTVNOTÍCIES.cat ha servit per desenvolupar un tema a l’informatiu. Amb motiu de la Fira del Taxi, al portal vam decidir fer una entrevista al president del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC)  per conèixer la situació actual del sector.

blog_temes+

Un cop acabat el rodatge, es va parlar amb l’editor dels informatius de tot el que ens havia explicat l’entrevistat. De totes les preguntes tractades, es va apostar per fer una notícia sobre la quantitat d’aturats que s’han tret la llicència de taxista amb la crisi i es va fer una visita al Centre de Formació del Taxi.

Treball en equip entre la redacció interactiva i la de la televisió que cada vegada pren més força.

Patrícia Álvarez

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: